Trends in leren en ontwikkelen op gebied van gezond en veilig werken
De toekomst van gezond en veilig werken is onzeker, complex en dynamisch, zo lezen we in de horizonscan van het RIVM en TNO. Het schetsen van de toekomstsituatie van gezond en veilig werken biedt niet direct handvaten om concreet mee aan de slag te gaan als het gaat om leren en ontwikkelen. Toch zijn er wel een aantal concrete trends waar we rekening mee kunnen houden.
RECENTE NIEUWSBERICHTEN
Blijf op de hoogte
Lees hier de nieuwste ontwikkelingen en belangrijke updates over veiligheidsregels en -instructies.
Globalisering, migratie en standaardisering
Er zullen steeds meer instructies en e-learnings beschikbaar komen die generiek inzetbaar zijn. Op het gebied van veiligheid, voedselveiligheid of data security bijvoorbeeld. Op basis van wetgeving, richtlijnen en/of instructies die bepaald worden door internationale normen, of branche-afspraken. Bij grotere organisaties zie je dat kwaliteits- of veiligheidsbeleid steeds meer op corporate niveau wordt bepaald. Huis- en veiligheidsregels kunnen zo één keer ontwikkeld worden en op alle locaties worden (her)gebruikt. Aangevuld met korte bedrijfs- of locatie specifieke modules zodat alle relevante instructies of risico’s kunnen worden afgedekt.
De generatie van nu verwerkt informatie veel effectiever met multimedia content in plaats van geschreven instructies of lesstof. Visuele instructies die zonder gesproken tekst of tekstregels eenvoudiger wereldwijd inzetbaar en effectiever zijn. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer ondernemingen die deze methodiek gebruiken om internationale chauffeurs te instrueren over locatie specifieke huisregels en laad- en los procedures.
Veranderende werktaken en flexibilisering
De inhoud van het werk verandert. Verloop en personeelswisselingen worden steeds groter. Met als gevolg het ontstaan van een leerbehoefte. Het is wijs om werkmethodieken daarom nu al zoveel mogelijk visueel vast te leggen. Zodat de kennis over product en proces is vastgelegd en flexibel en effectief kan worden overgedragen. In animatie, visuals, instructiefilm of een combinatie daarvan.
Kunnen wij helpen?
Kunnen wij jou helpen om jouw content aan te laten sluiten bij jouw doelgroep en doelstelling? Op basis van het inzetten van generieke instructies, maatwerkinstructies of een combinatie ervan? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij helpen je graag!
#e-learning, #poortinstructie
Leren of instrueren, wat is het verschil?
Beide processen vullen elkaar aan. Instructie biedt de basis, terwijl leren helpt om kennis verder te ontwikkelen en toe te passen. Bij het maken van films en e-learnings zoeken we altijd naar de juiste balans.
#e-learning, #poortinstructie
Wat is Adaptive Learning en hoe wordt het toegepast?
In de wereld van interactief leren wordt vaak de term Adaptive Learning gebruikt. Maar wat is Adaptive Learning precies en waarom wordt het beschouwd als de toekomst van leren?
#e-learning, #poortinstructie
Een veiligheidscultuur creëren binnen de organisatie
Een essentieel onderdeel van veiligheid op het werk is een duidelijk beleid. Want hoe zorg je ervoor dat veiligheidsregels écht worden begrepen en toegepast binnen een organisatie?
#poortinstructie, #e-learning
Bezoekers en medewerkers ontvangen met hardware
Bezoekers en medewerkers op een gebruiksvriendelijke manier ontvangen, instrueren en registreren. Welke hardware is daarvoor nodig?
#poortinstructie, #e-learning
Tips om medewerkers voor te bereiden op noodsituaties
Het is van vitaal belang dat medewerkers weten hoe ze snel en adequaat moeten handelen om levens te redden en schade te beperken.
#e-learning, #poortinstructie
Het gebruiken van Text-to-Speech in het maken van instructiefilms
Naast een voice-over wordt Text-to-Speech steeds vaker gebruikt om gesproken instructies in een instructiefilm te leveren. Wat zijn de voor- en nadelen van beide methodieken?
#e-learning, #poortinstructie
Veiligheidsinstructies voor meertalig personeel
Hoe communiceer je effectief instructies aan werknemers die verschillende talen spreken? Gelukkig zijn er creatieve oplossingen om deze hindernis te overwinnen.