Case Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis, een groot algemeen ziekenhuis in de stad Groningen, is eind 2007 in gebruik genomen. Tegelijkertijd zijn de veiligheidsprocedures vernieuwd en wilde het Martini Ziekenhuis graag een maatwerkfilm over brandveiligheid.

Instructiefilm brandveiligheid Martini Ziekenhuis

Instructiefilm.nl heeft veel ervaring met brandveiligheid in ziekenhuizen en werd daarom gevraagd om de maatwerkfilm te maken. Voor de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis werd een grote ontruimingsoefening met 150 personen uitgevoerd. De GHOR (geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio) was hierbij ook betrokken. Instructiefilm.nl maakte opnames van deze oefening en verwerkte beelden hiervan in de film.

Lia van der Meij, projectmedewerker faciliteiten, Martini Ziekenhuis:
'In het verleden kregen medewerkers tijdens het werkoverleg instructie van de bedrijfsbeveiliging. Dit kostte veel tijd en de inhoud was persoonsafhankelijk. We kozen voor een film met een eenduidige instructie die via het intranet beschikbaar is, waardoor mensen de film vaker kunnen bekijken. Deze film spreekt medewerkers aan vanwege de live-beelden uit ons eigen ziekenhuis. Daarmee blijft de boodschap ook langer hangen. De persoonlijke aanpak en de flexibiliteit van Instructiefilm.nl zorgden voor een plezierige samenwerking. De mensen van Instructiefilm.nl hebben kennis van zaken. Daardoor was de film snel en eenvoudig te maken.'