Case Sevagram

Sevagram is een organisatie die mensen helpt de kwaliteit van hun leven te vergroten en biedt o.a. thuiszorg, verzorgd wonen en maaltijdservice aan. Voedselveiligheid is voor Sevagram erg belangrijk. De personeelsleden die met voedsel werken, moeten hiervoor opgeleid worden. Sevagram heeft daarom goed afgewogen hoe de training organisatorisch en vanuit kostenoogpunt het beste aangepakt kan worden. Uiteindelijk koos Sevagram voor een E-learning applicatie.

E-learningapplicatie: Voedselveiligheid in de zorg

Instructiefilm.nl heeft goede ideƫen voor de inzet van een E-learning applicatie via multi media. Daarnaast beschikt Instructiefilm.nl over inhoudelijke kennis op het gebied van voedselveiligheid. Deze twee samen heeft Sevagram er toe bewogen om met Instructiefilm.nl verder te gaan.

De E-learning applicatie heeft programma's voor vijf verschillende doelgroepen. Elke doelgroep krijgt eerst een algemeen gedeelte over voedselveiligheid en daarna verschillende werkinstructies die passen bij zijn of haar functie. Na elke werkinstructie kan de cursist oefenen met een aantal examenvragen. Ten slot kan de cursist een eindtoets afleggen. Als dit met goed resultaat is afgelegd ontvangt de cursist automatisch een certificaat. Inmiddels zijn er al 300 medewerkers opgeleidt.