Online instructiefilm – Voedselveiligheid in de zuigelingenkeuken

Online instructiefilm – Voedselveiligheid in de zuigelingenkeuken

In de keuken waar zuigelingenvoeding wordt bereid, een zogenaamde papkeuken, gelden extra regels voor hygiëne en hygiënisch werken. Omdat de zuigelingen zo kwetsbaar zijn, is het erg belangrijk om deze regels goed na te leven. Het risico van een voedselvergiftiging of infectie is op deze afdeling groot, omdat de zuigelingen minder weerstand hebben en eerder uitdrogen door diarree of braken.

De vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Kinder- en Dieetvoedingsmiddelen (VNFKD) onderschrijft het belang van een veilige bereiding. Het tot stand komen van deze film is mogelijk gemaakt door het Voedingscentrum, Ministerie van VWS, de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) en de VNFKD.

(Dit is een demovideo en bevat slechts een compilatie van de volledige instructiefilm.)

Deze instructiefilm:

  • gaat in op alle processen die van invloed zijn op de kwaliteit van de zuigelingenvoeding;
  • laat zien wat medewerkers zelf kunnen doen om een veilige bereiding van zuigelingenvoeding te waarborgen.

De film is bestemd voor medewerkers in een afdelingskeuken van een ziekenhuis waar zuigelingenvoeding wordt bereid.

De film wordt per mail door middel van een link geleverd.

Extra informatie

  • Taal: Nederlands
  • Prijs: € 12,50 per jaar, per licentie excl. BTW
  • Vaste prijs: € 12,50,- per jaar.
Bestellen