Voedselveiligheid in de zuigelingenkeuken (voor on locatie)

Voedselveiligheid in de zuigelingenkeuken (voor on locatie)

In de keuken waar zuigelingenvoeding wordt bereid, een zogenaamde papkeuken, gelden extra regels voor hygiëne en hygiënisch werken. Omdat de zuigelingen zo kwetsbaar zijn, is het erg belangrijk om deze regels goed na te leven. Het risico van een voedselvergiftiging of infectie is op deze afdeling groot, omdat de zuigelingen minder weerstand hebben en eerder uitdrogen door diaree of braken.

De vereniging van Nederlandse Fabrikanten van Kinder- en Dieetvoedingsmiddelen (VNFKD) onderschrijft het belang van een veilige bereiding. Het tot stand komen van deze film is mogelijk gemaakt door het Voedingscentrum, Ministerie van VWS, de Voedsel- en Warenautoritiet (VWA) en de VNFKD.

(Dit is een demovideo en bevat slechts een compilatie van de volledige instructiefilm.)

Deze instructiefilm:

  • gaat in op alle processen die van invloed zijn op de kwaliteit van de zuigelingenvoeding;
  • laat zien wat medewerkers zelf kunnen doen om een veilige bereiding van zuigelingenvoeding te waarborgen.

De film is bestemd voor medewerkers in een afdelingskeuken van een ziekenhuis waar zuigelingenvoeding wordt bereid.

Extra informatie

  • Duur: 21 minuten
  • Taal: Nederlands
  • Prijs: € 12,50 excl. BTW
  • Verzendkosten: € 12,50 bezorgkosten
Bestellen

Sponsors