Case PostNL

Enkele jaren geleden heeft TNT Post Pakketservice de handterminal geïntroduceerd bij haar chauffeurs. Hiervoor was training vooraf noodzakelijk. Helaas waren de handterminals nog niet beschikbaar. Zodoende kreeg Instructiefilm.nl de opdracht om instructiemateriaal voor de handterminal te ontwikkelen zonder dat de terminal daar fysiek bij nodig was.

Project: Chauffeur gaat digitaal

Instructiefilm.nl heeft hiervoor een oefenapplicatie ontwikkeld. Deze applicatie bestaat uit: instructiefilms, interactieve oefeningen, softwaredemo's en software-simulaties. Hiermee konden de chauffeurs virtueel oefenen met de handterminal. Deze oefenapplicatie werd op DVD uitgegeven zodat alle chauffeurs de training konden volgen, op het werk of thuis.
De training werd afgesloten met een uitgebreide toets van 40 vragen. Deze toets werd afgenomen op de vestiging van PostNL. Hiermee kon TNT Post Pakketservice controleren of elke chauffeur de bedieningsinstructie begrepen had.

Met de oefenapplicatie was PostNL staat om 2500 chauffeurs effici├źnt op te leiden voor het bedienen van de handterminal.

Na dit succes heeft Instructiefilm nog meerdere films gemaakt voor PostNL

Bekijk de demo

Kijk hier voor een impressie van de film.

Instructiefilm.nl produceert instructiefilms, web-based poortinstructies en E-learning applicaties.

Over instructiefilm.nl